Over ons

Dit boek heeft mijn leven drastisch veranderd!

Al vanaf mijn puberteit worstelde ik met extreme vermoeidheidsklachten. Meerdere keren in de loop van de jaren was ik naar de huisarts geweest. Er was geen fysieke oorzaak volgens de hem: geen bloedarmoede en geen Pfeiffer (Epstein-Barr virus).

 

Toen ik begin 20 was stortte ik na een stressvolle periode helemaal in. Ik had zelfs de concentratie niet meer om een boek te lezen (en ik ben een informatie-junk). Opnieuw ging ik naar de huisarts. Een andere, omdat ik net verhuisd was. Ook volgens hem was er lichamelijke oorzaak.

 

Ik zocht de oorzaak in mijn moeizame jeugd en begon met verwerken van dingen, werken aan mijn zelfvertrouwen, etc. Dat leverde zeker wat op. Het ging langzaam, maar na zo’n 10 jaar kon ik weer 32 uren werken.

 

Maar ’s avonds was ik afgepeigerd en het weekend had ik nodig om op te laden. Ik had steeds veel beperkingen qua energie. Bijvoorbeeld avond ‘laat’ naar bed (na 23.00) moest ik bezuren met een week ‘bijkomen’. Ik was nog steeds moe tot op het bot.

 

Nieuwsgierigheid

Later verdiepte ik me in het verband tussen voeding en mentale en lichamelijke gezondheid. Zo kwam ik uiteindelijk het boek van Dr. Natasha Campbell-McBride tegen: Gut and Psychology/Physiology Syndrome, afgekort GAPS. Voor mij vielen de kwartjes op zijn plek; gezonde darmen zijn de basis voor een gezond lichaam, inclusief je hersenen. 

 

2e helft chronische vermoeidheid opgelost met het GAPS dieet

Ik besloot om de proef op de som te nemen en het GAPS dieet uit te proberen. Binnen 3 maanden verbeterde mijn energie enorm! Inmiddels kan ik 60 uren werken als ik wil. Kan ik gerust een avond laat naar bed en sta ik de volgende ochtend echt uitgerust weer op.

 

Boek vertaald en uitgegeven

Het intrigeerde me dat je zoveel kon bereiken met voeding. Dus besloot ik me om te scholen naar voedingsdeskundige. En vervolgens volgde ik de training van dr. Natasha Campbell-McBride, de schrijfster van het boek.

Ik vertaalde het boek en leende € 10.000,- om het boek uit te kunnen geven terwijl ik net midden in een scheiding zat. Zo overtuigd was ik dat dit boek velen zou helpen om (een deel van) hun gezondheidspuzzel op te lossen.

 

Voedingspraktijk

Daarnaast startte ik een succesvolle online voedingspraktijk om mensen te begeleiden bij het volgen van het GAPS dieet.

www.mijngezondedarmen.nl ‚Äč

Voedingspraktijk Henderina Mantel

Mercuriuslaan 35-406
7314 KR ApeldoornDe webshopverkopen worden uitgevoerd door:
Vrije Boeken
Kleine Koppel 44
3812 PH Amersfoort
tel. 033-2022080
info@vrijeboeken.com